Het Alphens Filmjournaal
Het Polygoonjournaal van Alphen aan den Rijn (1963-1988)

 




Het Alphens Filmjournaal op DVD!

Na jarenlang op de plank te hebben gelegen worden de jaargangen van het Alphens Filmjournaal van Piet van Heijningen op DVD gezet. Deze voor Alphen aan den Rijn belangrijke geschiedenisbeelden zijn voor het Alphense publiek beschikbaar.

Alphen aan den Rijn is de afgelopen decennia in hoog tempo veranderd. Waar echte Alphenaren het nog steeds hebben over “even naar het dorp gaan” is Alphen een echte stad geworden met al haar gemakken en uitbreidingen. Gebouwen, wegen, de omliggende polders, en zelfs de mensen, alles veranderde.

Vele onderwerpen werden vanaf 1963 door Piet van Heijningen op film voor het nageslacht vastgelegd en roepen bij veel mensen herinneringen op. Van de grote brand bij Samsom, de fantastische buurtfeesten die Alphen kende, te veel om op te noemen.
De familie van de in 1989 overleden cineast heeft eind 2006 besloten ieder jaar DVD's met ieder twee jaargangen uit te brengen. De allereerste was een DVD met het jubileumjournaal met onderwerpen uit 25 jaargangen (van 1963 t/m 1987). Een tweede DVD met de jaargangen 1963 en 1964 volgde snel daarna. Intussen zijn alle jaargangen verschenen op DVD.


Overzicht DVD's






 Interview met Piet van Heijningen